Några fler som är glada över att våren har kommit på besök? Antagligen är det många! Dessvärre kom den ju just på besök, och försvann nu i helgen lika snabbt som den kom. Men ja, nu är det ingenting att gråta över – vi vet ju att den kommer tillbaka och i väntan på det finns det ju en himla härlig sysselsättning: att baka!

Trösta dig med kanelbullar

Och vad kan vara godare att trösta sig med över vårens plötsliga försvinnande än kanelbullar? Ingenting antagligen! Och kanelbullar är ju verkligen något av en svensk nationalrätt, eller efterrätt kanske man ska säga. Det är någonting du kan äta året om, vinter som sommar och det är alltid lika gott. Bäst är de när de är nybakade och varma, tillsammans med ett iskallt glas mjölk. Sen gör ju alla sina kanelbullar olika, men det finns egentligen inga rätt eller fel så länge det är kanel i bullen. Om du inte redan har ett recept på bullar så finns det bra recept på kanelbullar att hitta hur enkelt som helst. Smart är om du går in och kikar på en matsida full av recept som Matklubben. Där hittar du recept på allt, och likaså mängder av olika varianter av kanelbullar. För det mest klassiska och vanliga recept av kanelbullar kan du klicka på den här bilden:

Och så här beskriver han eller hon som lagt in receptet hur dessa smakar:

Maffiga och med krämig fyllning, som Espresso House kanelbullar men mycket godare. Baka med riktigt smör, det blir så mycket godare. Anna Skipper må svimma men dom är värda varenda kalori!!

Vattnas det i munnen? Då så, strunta i tanken på kalorier och börja baka för en smakupplevelse du sällan skådat!