För att ett bageri ska lyckas är det viktigt att ha rätt inredning. Du måste kombinera professionell utrustning med en mysig och inbjudande interiör. Fundera först över vilken känsla du vill ha i bageriet och vilka typer av kunder du vill attrahera.

Något av det viktigaste med ett bageri är att kunna erbjuda sina gäster goda bakelser och rätter som gör att de vill återvända gång efter gång. Därför är det viktigt att införskaffa rätt utrustning i form av ugn och liknande. Jämför olika alternativ och spendera gärna lite extra pengar på detta då det kommer vara bageriets hjärta. Du kommer även behöva en bra kyl där du kan förvara drycker och eventuella mackor. Generellt bör allt som ha med maten och bakelserna att göra komma i första hand, sedan kan du fokusera på resten av inredningen.

Hur ska själva butiksdelen inredas?

Det underlättar om du har en profil på ditt bageri när det kommer till inredningen. Ska det vara ett mysigt ställe där folk sitter i timmar eller ett snabbare lunchställe? Ska det riktas till familjer, ungdomar eller äldre? Vill du ha ett specifikt tema, till exempel franskt, modernt eller gammal stil? Måla upp en bild, både av ditt bageri och din målgrupp innan du börjar tänka på vilka möbler och annan inredning som ska köpas. Sedan kan du börja leta efter möbler.

Funktionalitet eller myskänsla?

Beroende på storleken på ditt bageri måste du tänka över vilka möbler du ska satsa på. Stora soffor och fåtöljer ger en skön myskänsla men tar betydligt mer plats än stolar och bord. Du kan naturligtvis blanda och köra med både och. Du måste också fundera på hur borden ska stå, ska man kunna sitta i stora sällskap eller två och två. Lek runt med olika idéer och testa vad som känns bäst.

Glöm inte de små detaljerna

Det är ofta de små detaljerna som gör ett bageri. Här är exempel på inredningsdetaljer som höjer ditt bageri en nivå:

  • Bordsskyltar
  • En snygg meny
  • Böcker och tidningar

Försök att skapa en så inbjudande miljö som möjligt. En sådan som gästen inte vill lämna.