Att öppna och driva ditt alldeles egna bageri är naturligtvis en väldigt spännande uppgift, men att öppna eget kommer också med väldigt mycket ansvar. Innan du slår upp portarna till bageriet behöver du säkerställa att du har allting som du kan komma att behöva och att det finns ordentligt restaurangutrustning på plats.

För att du ska kunna öppna ditt eget bageri krävs det mer än att du vet hur man kokar sylt eller att du kan göra de godaste kanelbullarna i stan. Du behöver se till att du har den kunskap som krävs för att även kunna sköta de lite mer administrativa bitarna och att du kan hantera, planera och utföra de olika arbetsuppgifterna i rätt ordning. Med det sagt betyder det alltså att du behöver ha superkoll på vad som faktiskt krävs för att det ska gå bra för ditt bageri, exempelvis vilka lagar som gäller, ha en bra affärsplan, en budget och även kunna marknadsföra dig själv. Utöver detta måste du se till att hitta rätt restaurangutrustning som krävs för att uppnå dina mål.

bakverkRätt utrustning – A och O

Vilken utrustning som du kommer behöva i ditt bageri beror helt på vad det är som du vill göra. Vill du fokusera på bröd, kondisbitar, tårtor eller är det något annat som du har tänkt dig för din verksamhet? För att veta vilken utrustning som passar bäst måste du alltså först komma fram till vilken typ av bakverk eller bröd du vill skapa, men det finns tre typer av utrustning som alltid måste vara tillgänglig.

  • En bra och rymlig kyl
  • En välfungerande ugn
  • En bra och stabil blandare

Utrustning är så mycket mer än bara de större maskinerna. Ditt bageri kommer även behöva utrustning i form av förpackningar, ingredienser och inventarier. Om du har en snäv budget kan det i många fall vara bäst att köpa begagnad restaurangutrustning och i vissa fall till och med hyra den. På internet kan du även få tag på restauranger eller bagerier som har gått i konkurs och som säljer ut sin utrustning till mycket förmånliga priser. Se bara till att utrustningen du köper är i gott skick och håller länge.