Det finns lösningar för allt, även för den som låter idéerna spinna till ordentligt inför en fest, bjudning eller kanske barnkalas. Ja, ”spinna”, i ordets rätta bemärkelse alltså. Nu är det nämligen allt fler som hyr in tillfälliga saker till kalaset, och något som sticker ut lite extra och som blir en kul inslag i partyt är att hyra en sockervaddsmaskin. Det är inte svårt att ansvara för maskinen och det är kul att spinna vadden!  

Att hyra en sockervaddsmaskin har blivit ett populärt inslag för att ta kalaset ytterligare en nivå. Smidigt och enkelt, och själva processen att spinna sockervadd är inte svårt. Här finns en liten instruktionsvideo från Bergamunken som du kan använda dig av när det är dags för dig att vara ”spinnmaster”:


 

När ska man hyra sockervaddsmaskin?

När ska man hyra en sockervaddsmaskin då? Det passar en hel massa tillfällen! Ett alternativ är förstås att du hyr in en sockervaddsmaskin till ditt eget firande eller något barnkalas. Sockervaddens fluffiga form och söta smak gör väl vem som helst glad? Dessutom är det tacksamt att det inte innehåller särskilt mycket socker.

Kanske kan du hyra en sockervaddsmaskin till det lokala valborgsfirandet? Det är ett självklart inslag för många som firar in våren med en traditionell majbrasa. Passa på att göra en pengainsamling till nya fotbollsmål eller något annat som de lokala firarna kan ha glädje av. Andra förknippar sockervadd med tivoli, vilket inte är så konstigt eftersom det förekommer på många tivolis och ses lite som ett självklart inslag där. Det anser man till exempel i Oskarshamn där invånarna fick njuta av både sockervadd och karuseller! Det blir helt klart en succé oavsett vad det är som firas, eller vad det kan tänkas vara för evenemang.

Kort sagt: ingen blir ledsen av en sockervaddsmaskin!