Ett dop är perfekt för att vältra gästerna i kakor och bakverk. Kakorna kan sedan dekoreras med detaljer som kan finnas i många onlinebutiker. Lägg ned möda på tårtor och kakor – dopet är värt att firas med lika söta saker som den lille hedersgästen.

Det är inte bara inbjudningskort och bordsplaceringar som ska ordnas till dopet – även dekorationer som passar festligheterna är viktiga inför den stora dagen. På https://www.calligraphen.se/ hittar du allt som behövs inför ett dop, både för att pynta och för att skicka ut till gästerna. Men nu – åter till kakor och bröd!

smörgåstårtaDopets kakor och bakverk

Vilka kakor och bröd passar bra till ett dop? Dopfikat är ett perfekt tillfälle att bjuda på smarriga alternativ till gästerna. Kakorna och tårtorna kan du antingen göra själv eller beställa från ett konditori.

Smörgåstårta

Om du inte bara vill bjuda på sötebröd så kan du med fördel göra eller beställa en smörgåstårta till dopet. En smörgåstårta är stor, den mättar och den är superenkel att göra. Dekorationerna är redan där tack vare alla detaljer som kan läggas ovanpå tårtan. Du kan även dekorera med en sak på en sida av tårtan, och en annan på den andra.

Den stora gräddtårtan

De flesta dopgäster tycker det är gott att åtminstone få något sött i magen efter maten och till kaffet. Här kan du baka en enkel gräddtårta om det är sommar, eller en god choklad- eller marsipantårta om det är höst eller vinter. Dekorera gärna med glasyr och skriv in barnets namn.

7 sorters kakor

Du kanske tycker det är gammalmodigt med 7 sorters kakor men det är både fint och gott att ha med på fikabordet. Vill du inte känna dig som en bakande mormor kan du istället baka fräsiga cupcakes med barndetaljer och dopljus. Små cupcakes är alltid lovande och äts upp med frid och fröjd. Det är också en egen dekoration i sig då du kan leka med formar, glasyrfärg och skojiga tillbehör. Fyll upp bordet och bjud på större och mindre cupcakes hela kvällen.