Att baka hemma är något som blivit oerhört populärt de senaste åren. Men antalet personer som har bakning som yrke har faktiskt blivit färre. Känner du för att gå från hemmabagare till proffs kan vi ge dig tipsen för att driva ditt eget företag.

5585599-cook-rolling-dough-kitchen-with-rolling-pin

Det lider en brist på konditorer och bagare, så om det är någon tid man ska bli bagare på heltid är det nu. Enligt en rapport från Arbetsförmedlingen räknar man med att bristen blir rekordartad i år. Varför det lider brist kan förmodligen vara för att ett stort antal nya bagerier har öppnat. Minst konkurrens om jobben finns i storstadsområdena. Men vill man inte bli anställd kan man faktiskt driva sitt eget företag.

När man har startat ett eget företag är det viktigt att profilera sig. Beställ material, tröjor och mössor med tryck. Det är viktigt att ta varje tillfälle som ges till att synas och det gör du med profilering. Kanske vill du inte vara ensam med bakning, utan vill anställa personal? Då behöver du registrera dig som arbetsgivare. När du sedan ska anställa någon ska ni skriva ett anställningsavtal.

För att locka kunder behöver du marknadsföra ditt bageri. Ett naturligt sätt att få marknadsföring är att dina kunder sprider vad det tycker om ditt företag, till andra människor. Ta hand om dina missnöjda kunder så att de inte sprider sitt missnöje över ditt företag till andra. Internet är ett kostnadseffektivt verktyg att marknadsföra sig med. Skapa en hemsida för ditt företag där eventuella kunder kan ta del av information. Välj även att ge sponsring till ett event eller liknande. Det kan vara ett bra sätt för dig att nå ut till din målgrupp. Att delta på mässor är även bra. Kanske kan du försöka ställa ut dina produkter på Bak- och Chokladfestivalen. Då kan du få direktkontakt med kunder och leverantörer.