I ett inlägg, vilket slutligen kom att handla om hur en går tillväga för att driva ett kafé, lyfte vi även det faktum att det är en stor brist på konditorer och bagare. Någonting som inte bara är sorgligt, utan även problematiskt eftersom kakor, tårtor och bröd är någonting som många tycker om. Dessutom är det inte många som längre bakar hemma och har den kunskapen, vilket gör att utan ett bageri att beställa hos – blir det bara halvdana bakelser som massproducerats fram som man får handla från mataffären. Och det verkar som att problemen med få bageri och bagare fortsätter, då man i denna artikel från Skanskan rapporterar att ännu ett bageri stänger.

Bageriet har funnits i 110 år

Det handlar om det klassiska bageriet Bröd-boden som ligger på Järnvägsgatan i Höör. Det har funnits i 110 år men blir nu tvungna att stänga igen, eftersom tiderna har förändrats men även för att kommunen har bråkat med bageriet. Delägaren Mats Pålsson förklarar:

– Personalen som bygger om gatan är jättebra och försöker underlätta. Men kommunen måste fråga sig om dessa ombyggnader är värt röran som uppstår för bland annat oss handlare.

Det han syftar på är bygget som pågår och självklart påverkar det inköpen av bröd och bullar. Vad de tidigare ägarna ska göra nu framgår inte i artikeln, men man får hoppas att de fortsätter i samma bransch. För även om det går tungt med försäljningen nu, är det någonting som behövs och uppskattas av många i vårt avlånga land.


Ovan ser ni de tidigare ägarna av Bröd-boden. Klicka på bilden för att läsa artikeln om bageriet i sin helhet.